Home Zaterdag 25 Januari 2020

Florian Wolff en The Green Tour

Rubriek: Muziek
Gemaakt door: Nathalie Schuit
Laatst gewijzigd op: 12-01-2011 16:40

Florian Wolff: in 2008 verscheen zijn debuutalbum Catching Up, Standing Up, verkreeg een finale plaats in de Grote Prijs van Nederland, stond vervolgens op Eurosonic Noorderslag en om nog maar een schepje er bovenop te doen werd hij naast grote namen als Bertolf en Kyteman uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. De single 'The Best Girl' is dan ook vaak gedraaid op 3FM.
Na het radio succes volgt een reeks van optredens in voorprogramma's van artiesten als Boris (Idols), Bertolf en Miss Montreal en 2009 werd een goed jaar. Klinkt allemaal geweldig toch? Maar het kan nog beter: in 2010 kwam Florian met een zelf ontwikkelt concept: The Green Tour.
Een tour op een eigen 'groen' podium waar de energie voor de show komt van de zon, wind en het publiek. De vrachtwagens die voor het vervoer van evenement naar evenement moesten zorgen reden op biogas, weinig belastend voor milieu dus.
Duurzaamheid speelt een grote rol in Florians muziekonderneming. Zo is het debuutalbum in een geheel gerecyclede en ecologisch verantwoord bedrukte cd-hoes geperst, en zijn bandshirts van bio-katoen en bamboe.
Na deze tour is Florian druk aan de slag gegaan met zijn tweede album. De feelgood sound gaat nu in een rauwer jasje gestoken worden...

Meer weten over Florian en zijn Green Tour? Kijk eens even op zijn website!

Dit artikel ging over de volgende Millenniumdoelen:

Duurzaam leefmilieu