Home Zaterdag 20 Juli 2019

Duurzaam sporten

Rubriek: Sport
Gemaakt door: Lisa van den Dop
Laatst gewijzigd op: 12-01-2011 17:07

Als je aan sporten denkt, denk je natuurlijk aan goed trainen, snel fit worden en veel Calorieën verbranden. Je denkt er misschien niet snel aan maar je kan zeker duurzaam sporten. Goed voor het milieu en voor jou! De beste keuze om te sporten is om zo min mogelijk hulpmiddelen te gebruiken, fiets of wandel eens naar je werk bijvoorbeeld.

Water drinken is gezond tijden het sporten, alleen de flesjes niet echt voor het milieu. Probeer eens vaker je flesje te gebruiken en niet al na 1 keer weg te gooien. Het flesje moet namelijk eerst gereinigd worden daarna behandeld, gebotteld, gevult, en opnieuw verpakt en vervoerd worden. Uiteindelijk toch veel duurder dan gewoon water uit de kraan. Denk bij jezelf na, heb je echt al die apparatuur nodig om te sporten? Je hebt namelijk veel energie nodig om ze te laten werken en te onderhouden. Daarnaast is het voor het milieu en jezelf ook nog eens veel gezonder om lekker buiten te wandelen, fietsen of joggen.


Een perfecte tip voor een goede workout, ga tuinieren, je verbrand zo calorieeen en kweekt ook nog eens je eigen groenten.

Dit artikel ging over de volgende Millenniumdoelen:

Duurzaam leefmilieu