Home Maandag 13 Juli 2020

Earth

Rubriek: Films
Gemaakt door: Nathalie Schuit
Laatst gewijzigd op: 13-01-2011 10:45

Earth is een adembenemende reis van 95 minuten die je van pool tot pool leidt. Wat begon met de natuurserie 'Planet Earth'  op de BBC, is omgetoverd tot een prachtige documentaire die misschien wel wat weg heeft van de serie, maar zeker ook veel nieuw materiaal aanbiedt. Met behulp van de nieuwste cameratechnieken worden onder meer een ijsberenfamilie, een olifantenkudde en een bultrugmoeder gevolgd op hun indrukwekkende, maar ook uitputtende en gevaarlijke tochten. Patrick Stewart, bekend van films als X-Men en Star Trek, is de verteller.
De makers zelf (Alastair Fothergill en Mark Linfield) gebruiken wel het opwarmen van de aarde als een van de uitgangspunten, wat weer benadrukt wordt door Patrick Stewart die door laat schemeren dat het met name de mens is die zorgt voor het versterkt broeikaseffect.
Ondanks de boodschap die aan het begin al verkondigd wordt, "Earth represents the last chance to see some of our planet’s most beautiful animals (..)" en het uitgangspunt, wordt de film niet moeilijk verteerbaar. Juist door die boodschap lijkt de schoonheid van de aarde nog groter.

Dit artikel ging over de volgende Millenniumdoelen:

Duurzaam leefmilieu