Home Vrijdag 29 Mei 2020

Duurzaam reizen bij Riksja Travel

Rubriek: Reizen
Gemaakt door: Nathalie Schuit
Laatst gewijzigd op: 31-01-2011 13:00

Riksja Travel gelooft in individueel reizen. Op die manier ervaar je de natuur, de religie en de mensen op een veel intensere manier. Misschien waardeer je het dan ook een stuk meer en leer je op die manier ook veel van de andere cultuur.

Riksja Travel is een duurzaam gerichte reisorganisatie en zijn daarom heel erg kritisch over de lokale partners. De partners waarmee samengewerkt wordt moeten een positieve invloed hebben op lokale omgeving. Dit betekent dus dat mensen van de lokale reisorganisatie het geld krijgen wat ze toebehoord en dat ze er ook meer voor terugkrijgen. Zo is er bijvoorbeeld een Kilimanjaro trekking waarbij Riksja samenwerkt met IMEC (International Mountain Explorers) die zorgt voor een juiste betaling en arbeidsomstandigheden van dragers en gidsen. En ook belangrijk: voor elke klim wordt een nieuwe boom geplant.
Ook de lokale bevolking profiteert van jouw zelf samengestelde en duurzame reis. In Vietnam bijvoorbeeld zul je varen over de smalle kanalen van de Mekong, die met zijn enorme delta zorgt voor veel vruchtbare gronden en welvaart in het zuiden. Langs de kanalen maak je kennis met drijvende marktjes en dus de lokale bevolking. Ook verblijf je in veel kleinschalige accommodaties gelegen in kleine dorpen.  Hierdoor wordt ook weer het contact met de lokale bevolking groter en door het toerisme pikken ze een graantje mee.
En het milieu? Ook daar is aan gedacht. Riksja biedt je de mogelijkheid om je vlucht te compenseren met de organisatie Trees for Travel, een non-profit organisatie. Ook Green Seat is een optie; deze organisatie veranderd jouw vervuilde vliegtuigstoel in een groene.

Nieuwsgierig? Neem eens een kijkje op de website.

Dit artikel ging over de volgende Millenniumdoelen:

Armoede halveren Iedereen naar school Duurzaam leefmilieu Mondiaal samenwerkingsverband