Home Vrijdag 29 Mei 2020

Artbags

Rubriek: Shoppen
Gemaakt door: Lisa van den Dop
Laatst gewijzigd op: 20-01-2011 09:22

Om de strijd tegen Aids aan te gaan, werden er ook weer aan het eind van 2010 drie nieuwe Artbags gelanceerd door Stop Aids Now. Je redt hiermee iemand anders en zelf maak je kans op leuke prijzen.

De tassen zijn €5,- en te koop bij de Bijenkorf, Bruna, V&D en Fairt-trade winkels. De artbags kun je ook via internet kopen. De opbrengt van de tassen gaat naar de Stop Aids Now projecten in de ontwikkelingslanden. De ontwerpers die de tassen hebben gemaakt zijn Blond-Amsterdam, Spijkers en Spijkers en Keith Haring.

De uiteindelijke opbrengst van de artbags gaat naar 15 miljoen wezen die één of beide ouders verloren hebben aan aids. De tassen zijn te bestellen via de website.

De Nationale Postcode Loterij steunt Stop Aids Now. Zij helpen om de strijd tegen aids tegen te gaan, maken de productie van de tassen mogelijk en belonen via de ‘Gouden Tas”-winactie een aantal kopers met een prijs.

Net als vorig jaar werden de Artbags op 27 november gelanceerd door bekende Nederlanders op de ‘ArtBag-Catwalk’ in de Amsterdamse Bijenkorf. 

 

Dit artikel ging over de volgende Millenniumdoelen:

Bestrijding dodelijke ziektes Duurzaam leefmilieu