Home Zaterdag 20 Juli 2019

The Body Shop

Rubriek: Lekker voor je lijf!
Gemaakt door: Lisa van den Dop
Laatst gewijzigd op: 07-03-2011 09:47

The Body Shop is een wereldwijde keten die haar producten op de natuur inspireert en verantwoorde producten aanbiedt op het gebied van beauty en cosmetica.  

Het begon allemaal in 1976, in dit jaar werd de eerste winkel van The Body Shop geopend. In 1982 werd de eerste winkel in Nederland geopend, in Leiden. Op dit moment zijn er meer dan 2500 winkels in meer dan 60 landen over de hele wereld.

De producten van The Body Shop worden niet op dieren getest en zijn ook geschikt voor vegetariërs. Hiernaast heeft The Body Shop een eigen fair-tradeprogramma. Alle mensen die betrokken zijn bij het maken van deze producten worden voor een eerlijke prijs betaald. De ingrediënten van de producten worden er op uitgekozen om zo min mogelijk schade aan het milieu of de maatschappij aan te brengen.

Daarnaast heeft deze winkelketen een fonds opgericht in 1990; The Body Shop foundation.
Deze foundation biedt wereldwijd ondersteuning aan projecten en organisaties die zich inzetten voor de samenleving en het milieu over de hele wereld. Het doel van deze foundation is om andere organisaties te ondersteunen om de wereld mooier te maken.

 

Dit artikel ging over de volgende Millenniumdoelen:

Duurzaam leefmilieu Mondiaal samenwerkingsverband