Home Vrijdag 29 Mei 2020

Greenbliss

Rubriek: Lekker voor je lijf!
Gemaakt door: Nathalie Schuit
Laatst gewijzigd op: 24-01-2011 13:13

De webwinkel Greenbliss is ontstaan toen Murja Romkema eind 2008 op zoek ging naar een 'gezond' cadeautje voor haar neefje van toen bijna 1. De zoektocht varieerde van speelgoed tot verzorgingsproducten en van dat laatste begon Murja de ingrediënten te lezen. De fascinatie voor cosmetische producten was er al; ze had al jarenlange ervaring in deze branche. Maar nooit had ze nagedacht over hoe gezond de producten nou eigenlijk waren.
Nederland bleek ver achter te lopen op het gebied van groene ontwikkeling in de cosmetica branche, en dus was dit een grote uitdaging voor Murja om op onderzoek uit te gaan naar natuurlijke grondstoffen en de verwerking daarvan in cosmetische producten. Alleen de goede, groene producten kwamen door de keuring heen en die verkoopt ze nu in de online webshop. Waar is op gelet? De ingrediënten moesten vriendelijk voor natuur en dier, milieuvriendelijk gewonnen en milieuvriendelijk verpakt zijn. De kernwoorden zijn dan ook niet voor niets 'Green.Ethical. Effective'.
Green Bliss probeert natuurlijk zelf ook een steentje bij te dragen aan niet alleen een mooiere, maar ook een gezondere en betere wereld; de website wordt 'groen' gehost en ze steunen de stichting Kinderen Kankervrij. Ook zijn de pakketjes die je thuis opgestuurd krijgt verpakt met milieuvriendelijk opvulmateriaal en folie.
Neem eens een kijkje op de website om te zien wat Greenbliss allemaal voor jou in petto heeft.

Dit artikel ging over de volgende Millenniumdoelen:

Duurzaam leefmilieu