Home Maandag 17 Juni 2019

Mambo Reizen

Rubriek: Reizen
Gemaakt door: Nathalie Schuit
Laatst gewijzigd op: 19-01-2011 16:20

'Duurzaam reizen is meer dan het compenseren van de CO2 uitstoot van een vliegreis, duurzaam reizen is bewust reizen met respect voor de natuur, cultuur en de bewoners van een land'.
Dit staat bovenaan de uitleg van Mambo over waar ze voor staan en wat zijn belangrijk vinden wanneer er met hun organisatie gereisd wordt.
Mambo reizen worden zo duurzaam mogelijk opgezet, wat betekent dat er zo min mogelijk schade aangericht wordt aan milieu, natuur en de cultuur, maar ook worden lokale economieën gestimuleerd. Door deze manier van reizen kan niet alleen jij optimaal genieten van de ervaring, maar ook nog de mensen die na jou komen.
Hoe pakken ze dit dan aan?
Ten eerste kiest Mambo voor kleinschalige accommodaties om in te overnachten, dit omdat hotels vaak niet milieuvriendelijk zijn en kleinere accommodaties zijn vaak in handen van de lokale bevolking, wat weer de lokale economieën stimuleert.
Ten twee werkt Mambo samen met lokale agenten die zorgvuldig worden geselecteerd. Deze agenten regelen lokaal het vervoer, het verblijf en het activiteitenprogramma. Weer een plus voor de lokale werkgelegenheid.
Ten derde reis je met Mambo nooit in een groep groter dan 20 man. Je gaat namelijk regelmatig van de gebaande paden af en in grote groepen kun je dan de mensen in inheemse dorpen afschrikken of de natuur beschadigen. Op die manier wordt er veel respect getoond tegen een echte, niet voor toeristen opgezette, cultuur en de natuur om je heen. Het enige wat je dan ook achterlaat is je voetafdruk.
Nieuwschierig? Kijk eens op de website!

Dit artikel ging over de volgende Millenniumdoelen:

Armoede halveren Duurzaam leefmilieu Mondiaal samenwerkingsverband