Home Maandag 20 Mei 2019

Fashion Futures

Rubriek: Mode
Gemaakt door: Nathalie Schuit
Laatst gewijzigd op: 31-01-2011 12:59

Fashion Futures

'Het is voor de mode industrie erg belangrijk dat ze naast economisch verantwoord dit ook op sociaal en milieu gebied zijn. Deze provocerende scenario's dagen ons uit om verder te kijken dan de korte termijn en onze collectieve kracht gebruiken om de positieve wereld te creëren die we graag zouden willen zien in 2025'
- John Anderson, directeur en hoofd uitvoerend beambte van Levi Strauss & Co.

Vier heldere scenario's die laten zien hoe klimaatverandering, uitputting van fossiele brandstoffen, bevolkingsgroei en andere factoren onze wereld in 2025 zullen veranderen en daarmee ook de mode industrie. Dit is wat Fashion Futures heeft ontwikkeld om een duurzame mode industrie te ontwikkelen. Fashion Futures is ontworpen om organisaties te helpen in alle sectoren om acties te ondernemen die hun toekomst zal veiligstellen, die het milieu beschermen en het leven verbeteren van hun klanten, werknemers en leveranciers van over de hele wereld.
De vier scenario's zijn te zien in vier animaties die gebaseerd zijn op een rapport van het Forum for the Future and Levi Strauss & Co. In dit rapport staat beschreven hoe de mode bedrijven succesvol kunnen zijn en tegelijkertijd duurzaam. Het rapport staat boordevol interviews en research in samenwerking met deskundigen, NGO's en vele anderen.
De scenario's pluizen elk aspect uit van de mode industrie, van het produceren van ruwe materialen, naar productie en verkoop, tot het gebruik en uiteindelijk het einde van het materiaal. Ze bestrijken een breed scala aan onderwerpen en komen met wat vragen gaandeweg:

- Hoe zal de industrie reageren op de impact van klimaatverandering, tekortkoming van katoen en andere ruwe materialen?

- hoe kan het mode personeel beïnvloed worden door het verschuiven van de leveranciersketen en technische ontwikkeling?

- Hoe kan de technologie eventueel mode beïnvloeden en de manier waarop het produceert en verkoopt veranderen?

- Hoe kunnen mensen zich nog bekommeren om hun kleding in een toekomst met watertekort en hoge energie prijzen?

- Hoe kan hergebruik en herfabricatie van kleding ontwikkelen als een reactie op hogere eisen en prijzen?

Hier kun je het volledige rapport lezen in PDF, en hier kun je de animaties bekijken.


Op naar een groene mode industrie.

Dit artikel ging over de volgende Millenniumdoelen:

Armoede halveren Iedereen naar school Gelijke rechten Minder kindersterfte Verbeteren gezondheid moeders Duurzaam leefmilieu Mondiaal samenwerkingsverband