Home Vrijdag 23 Augustus 2019

Emma Watson voor People Tree

Rubriek: Mode
Gemaakt door: Nathalie Schuit
Laatst gewijzigd op: 09-03-2011 14:31

Emma Watson heeft eind vorige maand voor de tweede keer haar eigen kledinglijn gelanceerd bij het merk People Tree, een merk dat zich in zet voor fairtrade kleding.

People Tree is al sinds 1991 actief op het gebied van eerlijk vervaardigde kleding. De stichtster van de organisatie, Safia Minney, was altijd al erg geïnteresseerd in eerlijke handel en besloot op deze manier ook haar steentje bij te dragen. Een paar jaar nadat Safia met het idee kwam, is het plan volledig ontwikkeld en worden de eerste winkels geopend. Eerst in Japan, daarna dan ook in het Verenigd Koninkrijk. Sindsdien heeft People Tree al veel prijzen gewonnen voor hun inzet om de eerlijke handel in de wereld te stimuleren.

Emma Watson, bekend van haar rol als Hermoine in de Harry Potter films, is de laatste jaren steeds meer afscheid gaan nemen van haar imago als braaf en slim meisje van die Harry Potter films. Ze speelde in een paar onafhankelijke tv-films en knipte niet zo lang geleden haar haren er helemaal af. Dit jaar heeft ze dus ook voor de tweede keer een kledinglijn ontworpen met de mensen van People Tree. De inspiratie kwam nadat ze haar eerste jaar aan de Brown University in Amerika had afgerond (overigens heeft ze de opleiding even op pauze gezet om zich te focussen op haar acteer werk). Emma zelf zegt het volgende over de nieuwe lijn:

'Ik heb de collectie vorig jaar ontworpen nadat ik begonnen was met studeren aan de universiteit in de VS. Safia, de stichter van People Tree, en Misato, de designer van People Tree, kwamen naar Rode Island toe om met mij te werken. Samen hebben we de kleuren, stoffen, vormen en manieren van productie bepaald. Maar het allerbelangrijkst, we hebben er voor gezorgd dat het een prachtige collectie is geworden die zich echt houdt aan de traditionele vaardigheden van de fair trade groepen van People Tree over de hele wereld.'

Op de website van People Tree kun je online de kleding bekijken en/of kopen.

Dit artikel ging over de volgende Millenniumdoelen:

Duurzaam leefmilieu Mondiaal samenwerkingsverband