Home Dinsdag 4 Augustus 2020

SHAKE THE WORLD

Rubriek: Mijn bijdrage
Gemaakt door: Nathalia Kemble
Laatst gewijzigd op: 22-09-2011 13:12

In 2000 ondertekenden 189 wereldleiders  tijdens een VN-vergadering de Millenniumverklaring waarin acht doelen zijn gesteld om armoede in 2015 te hebben gehalveerd.

Globalicious laat sinds 2003 zien dat iedereen iets kan doen met deze doelen en al op een laagdrempelige manier mee kan helpen. Laten we niet kijken naar hoe slecht het allemaal gaat maar positief zijn en kijken naar alle goede initiatieven die zich bezig houden met één of meerdere millenniumdoelen. Er gebeurd al veel goeds en jij kan er op een fijne manier deel vanuit maken door bijvoorbeeld goed voor jezelf te zorgen. Zo kan jij een leuke broek voor jezelf kopen en geniet niet alleen jij daarvan maar ook de persoon in Verwegistan die je broek gemaakt heeft doordat die bijvoorbeeld een eerlijk loon krijgt. Een t-shirt kopen waarvan met de opbrengst een schoolgebouw word gerenoveerd, koop je leuke sneakers die 100% afbreekbaar zijn, bak je fairtrade brownies of ga je naar een festival waarvan de opbrengst gaat naar een project voor straatkinderen in Afrika. Genoeg om te helpen op een manier die bij jou past.

Inmiddels is het al 2011 en ookal is er al aardig wat bereikt met de millenniumdoelen, we zijn er nog niet. Tijd om iedereen even te helpen herinneren aan deze doelen. Hiervoor is er de Shake The World campagne. Net als bij Globalicious word er met een positieve blik gekeken naar al het goede wat er al is en om ons heen gebeurd om de doelen te bereiken. Zo kan je op de site tips en tricks vinden om te zien wat jij zelf kan doen, initiatieven vinden die iets met de doelen doen en een armbandje kopen. Voor elke millenniumdoel is er een gekleurde armband. Door het dragen van de arband kan jij laten zien dat je achter de doelen staat. Natuurlijk vind je op de site ook de winkels waar je de armandjes kan kopen. En mocht je al iets doen met de millenniumdoelen, twitter erover of laat het weten op de Facebookpagina van Shake the world en win er armbandjes mee.

 Bekijk ook zeker even de site van Rainbow Collection de initiatiefnemers van de Shake the world campagne.

Dit artikel ging over de volgende Millenniumdoelen:

Armoede halveren Iedereen naar school Gelijke rechten Minder kindersterfte Verbeteren gezondheid moeders Bestrijding dodelijke ziektes Duurzaam leefmilieu Mondiaal samenwerkingsverband