Home Vrijdag 29 Mei 2020

Eco droomreis: Kaikoura, Nieuw-Zeeland

Rubriek: Reizen
Gemaakt door: Dyon Barwegen
Laatst gewijzigd op: 27-04-2012 12:44

Hapaku Lodge vormt een combinatie van een modern, eigentijds luxe ecodesign en een schitterend landschap. Het gebouwencomplex ligt op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland en wordt omgeven door een hertenboerderij en een olijfgaard. Het bestaat uit een lodge met zes gastenkamers, een appartement, verscheidene andere ruimtes en vijf boomhuizen in de kruin van een inheems Manukabos. Tony en Peter Wilson, de ontwerpers/eigenaars van de lodge, hebben nauwgezet aandacht besteed aan elk facet van het gebouw en het omliggende terrein, waardoor het een oord is geworden om rustig te genieten en een uitvalsbasis voor inspannende avonturen.

Wat is er zo ecologisch aan dit hotel?
-> Materialen: gecertificeerd plaatselijk en gerecycled hout, isolatie met dubbel glas voldoet aan de hoogste normen
-> Energie: Sleutelkaartsystemen schakelt verlichting en voorzieningen uit bij vertrek van de gast, heet water uit zonneboiler, zeer efficiente houtkachels, spaarlampen.
-> Water: recycle-installatie in aanbouw
-> Afval: gerecycled, gecomposteerd of gebruikt als diervoeder
-> CO2 uitstoot: ter compensatie van de co2 uitstoot en om de vegetatie te herstellen, wordt voor elke gast die in de lodge verblijft een boom geplant.

-> Milieuprojecten: Tussen juli en november 2007 werken lokaal 1452 bomen geplant en gedurende het bestaan van de lodge zijn dat er 10.000 geweest. Er is een CO2-compensatieprogramma voor alle gasten.
-> Eten: Er worden grotendeels biologisch gecertificeerde producten gebruikt, met de nadruk op zeevis en schaaldieren, wild en vegetarische schotels.
-> Cultuur: de lodge steunt een plaatselijk muziekfestival en lokale musici
-> Personeel: 50-74% lokaal. Plaatselijke gidsen begeleiden het zwemmen met dolfijnen en zeehonden en tochten om naar walvissen te kijken. Het personeel bestaat grotendeels uit Nieuw-Zeelanders of immigranten.
-> Eigendom: commerciele plaatselijke en internationale onderneming

Wat is hier te doen?
-> Boerderijwerk
-> Vrijwilligerswerk
-> Milieubehoud
-> Wandelingen, wandeltochten, trektochten
-> Zeesafari’s

 

Bron: Handboek ecoreizen, €19,95
http://www.ngshop.nl/natuur/boeken/handboek-ecoreizen/

 

Dit artikel ging over de volgende Millenniumdoelen:

Duurzaam leefmilieu