Home Vrijdag 29 Mei 2020

Eco droomreis: Shangri-La, China

Rubriek: Reizen
Gemaakt door: Dyon Barwegen
Laatst gewijzigd op: 13-01-2012 14:27

De reis naar Banyan Tree Ringha is een avontuur op zich. Het complex ligt in het spectaculaire Tibetaanse berglandschap, 3200 meter boven de zeespiegel in de Shangri-La County. Het bestaat uit vrijstaande hutten van twee verdiepingen en is gebouws in traditionele Tibetaanse boerenstijl, passend bij het rijke culturele erfgoed van deze streek. Uw zintuigen worden niet alleen geprikkeld door het prachtige landschap, maar ook door het interieur, met authentieke objecten, open haardvuren en handgemaakte houten baden. De meeste gebouwen in het complex zijn gemaakt van oude Tibetaanse boerderijen die van lokale families zijn gekocht en vervolgens verplaatst en opnieuw opgebouwd. Dit gebeurde met lokale arbeiders en zonder nieuw hout te verwerken

Eco pluspuntjes:
-> Materialen: hergebruikte stenen, hout.
-> Energie: indien mogelijk met natuurlijke verlichting, spaarlampen en automatische schakelaars.
-> Water: afkomstig uit de sneeuwlaag op twee kilometer afstand.
-> Afval: maandelijkse ophaaldienst in complex en naburig dorp.
-> Co2-uitstoot: als onderdeel van het initiatief Greening COmmunities maakt Ringha deel uit van een tienjarig aanplantingsprogramma.

-> Mileubehoud en sociaal-culturele projecten: alle gasten worden gestimuleerd om een nominaal bedrag per nacht te betalen aan het Green Imperative Fund(GIF)*.
-> Eten: voorraden en materialen worden zoveel mogelijk op de lokale markst gekocht.
-> Cultuur: voor gasten wordt een Tibetaanse culturele voorstelling georganiseerd.
-> Personeel: 75-99% lokaal; acht lokale gidsen spreken perfect Engels, Chinees, Tibetaans en Hindi

* Het GIF is door Banyan Tree Hotels&Resorts opgezet. Het GIF steunt milieubehoud en gemeenschapsprojecten rond elke complex. Bij Ringha betekent dit het delen van kennis over afvalbeheer en het leveren van een verbrandingsoven aan het dorp Geino, een waterpomp voor de akkers en zonnepanelen voor veertien gezinnen. Het resort steunt ook lokale aidswezen en educatieve hulpprogramma’s.

 

Bron: Handboek ecoreizen, €19,95
http://www.ngshop.nl/natuur/boeken/handboek-ecoreizen/

 

Dit artikel ging over de volgende Millenniumdoelen:

Mondiaal samenwerkingsverband