Home Maandag 20 Mei 2019

Stichting 4 Life

Rubriek: Organisaties
Gemaakt door: Globalicious.org
Laatst gewijzigd op: 23-12-2010 15:30

De naam van Stichting4Life zegt het al: het leven van mensen is waar het om gaat. In het bijzonder hulpbehoevende vrouwen en hun kinderen in Kenia. De stichting zorgt ervoor dat deze mensen zichzelf kunnen onderhouden en gaat hierbij uit van 4 pijlers.

Als eerste willen ze werkgelegenheid creëren voor de moeders. De vrouwen in hun programma zijn alleenstaande moeders die HIV-positief zijn. Vaak hebben ze hun man al verloren en op deze manier kunnen ze niet alleen geld verdienen, maar ook samenwerken met andere vrouwen die hetzelfde hebben meegemaakt. Ook krijgen ze een vast inkomen waarmee ze hun kinderen kunnen voorzien van een dak boven hun hoofd en eten.

Stichting 4 Life heeft in Nairobi een aantal bedrijven waarvan de sieradenworkshop de grootste is. Doel is om deze bedrijven selfsupporting te maken. Stichting 4 Life financiert de bedrijven door de schenking van een klein startkapitaal en een microkrediet.

Ten tweede zet de stichting zich in voor onderwijs. Scholing is de toekomst, en daarom zorgen ze ervoor dat minstens twee kinderen uit de gezinnen die ze steunen naar school kunnen. Stichting4Life ondersteunt, naast het moederproject, ook een school midden in de sloppenwijk en de Kibera Girls Soccer Academy.

De derde pijler is de ondersteuning van kinderen die hun ouders verloren hebben. Stichting4Life helpt met het zoeken naar familieleden of een goed weeshuis, net zo lang totdat het kind op eigen benen kan staan.

De laatste pijler is export. Stichting 4 Life importeert sieraden uit Kenia die door vrouwen worden gemaakt. Via de site sieraden4life.nl worden deze sieraden in Nederland verkocht. De combinatie van deze vier pijlers blijkt erg goed te helpen. Door mensen overeind te helpen en op hun eigen benen te laten staan help je ze vaak beter dan van een afstand geld toe te stoppen.

Nieuwsgierig geworden naar de stichting en de sieraden? Neem een kijkje op de website!

 

 

Dit artikel ging over de volgende Millenniumdoelen:

Armoede halveren Iedereen naar school Verbeteren gezondheid moeders Bestrijding dodelijke ziektes Mondiaal samenwerkingsverband