Home Vrijdag 29 Mei 2020

Project Aware

Rubriek: Organisaties
Gemaakt door: Talitha Bouwmeester
Laatst gewijzigd op: 07-03-2011 12:14

Vrijheid is de basis van het leven. Dat is waar Project Aware, een initiatief van de Spaanse Atreya uit Barcelona en haar Nederlandse partner Jeroen uit Amsterdam, jou bewust van wil maken. Project Aware gaat namelijk niet om politiek, maar om het creëren van Awareness. Zij staan voor datgene waar ieder individu voor staat, namelijk vrijheid.

Project Aware wil dus een soort bewustwordingsproces in gang zetten. Door mensen te benaderen die allemaal hetzelfde idee hebben over vrijheid en het belangrijk vinden, word je in staat gesteld je eigen bijdrage te leveren. Iedereen kan mee doen met het project, op je eigen manier of samen met anderen.

Project Aware werkt heel makkelijk: via een digitale handtekening stem je vóór vrijheid en help je mee om een einde te maken aan marteling en onderdrukking. Daarin onderscheiden ze zich ook van andere organisaties die aan mensenrechten werken. Project Aware draait alleen maar om (media) aandacht, andere organisaties houden zich ook vaak bezig met politieke lobby, informatievoorziening en onderzoek in het buitenland. Ze hebben dus geen geld nodig voor dat soort dingen, Project Aware maakt mensen liever bewust.

Wil je ook meedoen? Geef dan je digitale handtekening op de website!

 

 

 

 

Dit artikel ging over de volgende Millenniumdoelen:

Gelijke rechten