Home Zaterdag 20 Juli 2019

Ride Snowboards

Rubriek: Sport
Gemaakt door: Nathalie Schuit
Laatst gewijzigd op: 23-12-2010 15:11

Bij Ride Snowboards hebben ze zich iets heel belangrijks gerealiseerd: zonder sneeuw kunnen we niet snowboarden. Nu het de laatste paar jaren een stuk warmer wordt op aarde door het versterkt broeikaseffect, merkt elke gemiddelde wintersporter dat de sneeuw vaak een stuk slechter is of zelfs ontbreekt.

Daarom heeft Ride Snowboards verschillende manieren bedacht om ook hun steentje bij te dragen aan een beter milieu. Hun belangrijkste voornemen: het verminderen van verspilling.

Wat doen ze nu precies?
Bij de snowboards zorgen ze ervoor dat er geen boardtassen bij geleverd worden die van slecht PVC materiaal zijn gemaakt, en ook het krimpfolie is 100% recyclebaar. Bij de boots is de box en de stuffing bij de tenen ook allemaal van gerecycled materiaal gemaakt. De bindingen bestaan uit recyclebare aluminium funderingen, en alle andere outfits die je bij Ride koopt zijn van eerlijk materiaal gemaakt.

Niet alleen hun producten worden steeds duurzamer, ook op kantoor wordt er rekening gehouden met de hoeveelheid papier die verbruikt wordt en wordt er veel gecarpooled naar het werk. De spullen van Ride zijn niet duurder, lelijker of slechter dan andere snowboards. Het enige verschil is dat Ride voornamelijk gebruik maakt van recyclebare materialen!

Ben je al een tijdje op zoek naar een nieuw board of een nieuwe jas voor bij het boarden? Neem eens een kijkje op de website van Ride.

Ridesnowboards.com

Dit artikel ging over de volgende Millenniumdoelen:

Duurzaam leefmilieu