Home Vrijdag 26 April 2019

IJs en Zopie?!

Rubriek: Restaurants
Gemaakt door: Deborah Bronsveld
Laatst gewijzigd op: 10-01-2011 17:13

Bij IJs en Zopie proberen ze alles zo goed mogelijk te doen. Al het ijs wordt bereid met natuurlijke ingrediënten zoals biologische melk van eigen bodem, rietsuiker, eerlijke cacao, biologisch en fairtrade fruit. Daarnaast hebben ze volledig energieneutrale ijskarren doordat de luifel bezet is met zonnepanelen. Deze ijskar is voor iedereen te huur, voor op je verjaardag, schoolfeest, bruiloft of jubileum! Hartstikke leuk toch?

IJs en Zopie is als idee ontstaan op een nazomeravond in 2005.  De ondernemers Koen Demouge en Pieter van de Vliet wilden graag zelf lekker ijs kunnen eten in de winter. Ze hebben een heel toffe constructie bedacht om te ondernemen, ze breiden hun activiteiten alleen uit via samenwerkingsverbanden. Waaronder bijvoorbeeld; het studententeam van roeivereniging Orca die de winkel in Utrecht exploiteert waarbij de helft van de winst naar de roeiclub gaat.

Op dit moment heeft IJs en Zopie 3 vestigingen; Utrecht, Den Bosch en Eindhoven. De vestiging in Utrecht wordt volledig gerund door de studenten van roeivereniging Orca, de helft van de winst gaat naar de roeiclub.

IJsje?

Dit artikel ging over de volgende Millenniumdoelen:

Duurzaam leefmilieu Mondiaal samenwerkingsverband