Home Vrijdag 26 April 2019

NS-Scooter

Rubriek: Gadgets
Gemaakt door: Deborah Bronsveld
Laatst gewijzigd op: 23-12-2010 15:10

Je kunt bij de NS naast de OV-fiets ook de elektrische NS-scooter huren. Heb je een afspraak bij een klant en heb je geen zin om er met de auto heen te gaan? Pak dan de trein, laat de tram of bus links liggen en huur de elektrische NS-scooter! Het scheelt je tijd, geld en stress (omdat je nu niet vastzit in het verkeer en of geen parkeerplek kunt vinden).

Deze elektrische scooter is schoon, snel en stil en je kunt hem huren tegen twee verschillende huurtarieven. Heb je slechts één afspraak? Huur de scooter dan voor drie uur tegen € 7,50. Is voordeliger dan een taxi. En leuker! Maar als je bijvoorbeeld meerdere klanten gaat bezoeken in dezelfde stad, dan huur je de NS-scooter voor een periode van 20 uur voor slechts € 15,-. Zo ben je flexibel en kun je veel doen op één dag!

De scooter rijdt maximaal 25 km per uur en je hebt dus geen helm nodig. Een rijbewijs is wel verplicht. Als je ouder bent dan 18 jaar dan dien je in het bezit te zijn van een autorijbewijs of een bromfiets rijbewijs. Ben je tussen de 16 en 17 jaar dan moet je wel in het bezit zijn van een bromfiets rijbewijs. Om de NS-scooter te huren heb je ook een OV-fiets abonnement nodig.

De NS-scooter is te huur op de stations Den Haag Centraal, Rotterdam Centraal, Amsterdam Amstel, Groningen, Utrecht Centraal, Ede-Wageningen, ‘s Hertogenbosch en bij ontmoetingscentrum Amsterdam Bright City op de Zuid-As in Amsterdam. Handig toch?

 

Dit artikel ging over de volgende Millenniumdoelen:

Duurzaam leefmilieu