Home Vrijdag 26 April 2019

Dutch Design met een stekker er aan

Rubriek: Gadgets
Gemaakt door: Lisa van den Dop
Laatst gewijzigd op: 23-12-2010 14:16

Het idee voor QWIC is ontstaan nadat vijf Nederlandse vrienden een 7 maanden durende fietstocht van 10.000 km maakten, van Beiroet naar Bejing, net als de beroemde Marco Polo had gedaan. Michiel Hartman, een van de oprichters van QWIC, werd daar halverwege ingehaald door een oud vrouwtje. Ze bleek op een elektrische fiets te rijden! Het idee voor QWIC, Quality With Innovatine Convenience, was geboren.

Toen Michiel weer terug kwam van zijn lange tocht, bleef de elektrische fiets in zijn hoofd hangen. Toen hij zijn oude studiemaatje van de TU in Delft tegenkwam, Taco Anema, konden ze er niet meer omheen: een bedrijf voor elektrische fietsen en scooters werd opgericht.
Het idee voor elektrische fietsen en scooters is misschien niet nieuw, het design van de vervoersmiddelen van QWIC is wel helemaal hip en origineel: Dutch Design!

Het allerbelangrijkst: QWIC is duurzaam. Aangezien in landen als Nederland het milieuprobleem steeds groter wordt door de hoge uitstoot van CO2, is duurzame mobiliteit een goede investering in de toekomst.

Wacht niet langer en vervang je vieze scooter door een schone, hippe en goedkopere (of vertel je opa en oma van de net zo hippe elektrische fietsen)!

Dit artikel ging over de volgende Millenniumdoelen:

Duurzaam leefmilieu