Home Maandag 17 Juni 2019

Choose, Act and Check

Rubriek: Shoppen
Gemaakt door: Globalicious.org
Laatst gewijzigd op: 23-12-2010 15:05

Je zoekt je schoen uit, kiest naar welk project jouw geld gaat en daarna kan je je eigen project volgen via fotobeelden, video-opnamen en de laatste updates. Dit is Jojo sneakers, opgericht in 2009 door de twee belgische jongens Matthieu Vaxelaire en Christophe Nagel. Zij produceren een schoen die voldoet aan jouw eisen en waarmee je een arme Afrikaan blij mee maakt. Bij bestelling kies je een model en welk ontwikkelingsproject je wilt steunen: het aanplanten van bomen in Niger of het installeren van een waterpomp in Sierra Leone. Kies je voor de bomen? Dan zit er op de achterkant van de schoen een groen streepje, kies je voor de waterpompen? Dan zit er een blauw streepje.

De schoenen kosten €79,00 en je weet zeker dat je een van de acht Millenniumdoelen steunt. Voor het aanplanten van de bomen werkt Jojo Sneakers samen met Tree-Nation. Hun doel is; acht miljoen bomen planten om de woestijnvorming tegen te gaan. Dit gebeurt allemaal via een internetgemeenschap waar je een virtuele boom kan kopen in een park in Niger.

Het installeren van de waterpompen gebeurt in samenwerking met de Amerikaanse NGO The Waterproject, die streven naar schoon en veilig water voor iedereen. Daarnaast worden de schoenen fairtrade geproduceerd van biologisch katoen. Jammer is dat de schoenen vanuit Brazilië hier naartoe verscheept moeten worden wat natuurlijk minder duurzaam is. Hopen dat ze dit snel opgelost hebben!

Jojo Sneakers

 

Dit artikel ging over de volgende Millenniumdoelen:

Armoede halveren Iedereen naar school Mondiaal samenwerkingsverband