Home Maandag 20 Mei 2019

Het Ecoboek voor luie meisjes

Rubriek: Bibliotheek -
Gemaakt door: Talitha Bouwmeester
Laatst gewijzigd op: 23-12-2010 15:02

Duurzaam zijn is tegenwoordig (gelukkig maar) helemaal hip. Eerder was je een vage hippie wanneer je het opnam voor het milieu, maar tegenwoordig is dat helemaal niet meer zo.

Organisaties als Greenpeace en het WNF lijken steeds groter te worden en steeds meer invloed te krijgen. ‘Dat is toch juist goed’, zou je denken. Dat klopt ook, maar vaak zien mensen door de bomen het bos niet meer. Welke instanties zijn nou echt groen? Ik lees wel altijd over FSC, maar wat is dat nu eigenlijk en hoeveel schade richt ik aan als ik batterijen bij het huisvuil gooi? Veel mensen hebben door al die vragen al helemaal geen zin meer om zich te verdiepen in een groene leefstijl. Het ecoboek voor luie meisjes biedt de oplossing! Dit boek is trendy en modern en geeft duidelijk antwoord op al je vragen. Anita Naik laat zien hoe je op een milieuvriendelijke manier kunt eten, reizen en socializen, zonder dat het al te veel moeite kost. Ze laat zien dat alle kleine beetjes helpen, en dat het er niet om gaat dat je moet veranderen wie je bent, maar slechts hoe je je gedraagt. Ga je het boek kopen of huren bij de bieb?

Dus gooi je sandalen en zelfgebreide truien weg en knip je lange haar maar weer kort, je hoeft geen hippie te zijn om je in te zetten voor het milieu! Hoewel die zelfgebreide truien ook weer heel hip zijn...

Dit artikel ging over de volgende Millenniumdoelen:

Duurzaam leefmilieu